Graydon investeert 1.000.000 euro in platform voor internationale handelsinformatie

GIANT-Net zet Graydon Belgium nadrukkelijker op de Europese kaart.

In maart lanceert Graydon Belgium de eerste fase van zijn GIANT-project. Met GIANT-Net is een investering van zo’n 1.000.000 euro gemoeid. Het is een internationaal netwerk dat zijn klanten buitenlandse handelsrapporten bezorgt, gelijkaardig aan diegene die elke aangesloten partner verspreidt op de lokale markt.

Met méér informatie, méér mogelijkheden en een uniforme lay-out wil Graydon Belgium een nieuwe stap zetten in zijn internationale ontwikkeling. Het uiteindelijke doel is, naar Belgisch model, een totaal creditmanagement aanbieden voor buitenlandse klantenportefeuilles. In een eerste fase zijn de vernieuwingen beschikbaar voor Nederland, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

GIANT-Net maakt mogelijkheden buitenland toegankelijk

GIANT staat voor Graydon International Accelerated Network Transformation. Het platform geeft Graydon en zijn internationale partners de mogelijkheid om handelsinformatie te leveren, gelijkaardig aan wat de individuele partners aanbieden op lokaal vlak. GIANT-Net wil op die manier een oplossing bieden voor ondernemingen die op zoek zijn naar volledige en betrouwbare handelsinformatie in Europa. Omdat informatie eigen aan het land niet mag ontbreken, stapt Graydon ook af van de omvorming van de beschikbare gegevens naar één algemeen typerapport. Een onmogelijke opgave, gezien de grote verschillen tussen de landen onderling. Klanten krijgen nu dezelfde informatie die elke aangesloten partner verspreidt op de lokale markt.

Méér informatie voor gefundeerde beslissingen

Concreet betekent dit dat er meer informatie doorstroomt naar de klanten. Zij krijgen een breder beeld van hun zakenpartners en kunnen zo makkelijker gefundeerde beslissingen nemen. Een overzichtelijke lay-out en een uniforme datastructuur (xml) moeten het internationale product bovendien meer allure geven. Daarnaast bereikten alle partners een akkoord om de keuzemogelijkheden op internationaal vlak te vergroten. Naast de meest uitgebreide rapporten zijn er nu – voor abonnees - ook compacte rapporten en een verkort kredietadvies beschikbaar.

Het toekomstverhaal

In eerste instantie zijn de vernieuwingen beschikbaar voor Nederland, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. In een tweede fase, verwacht in 2012, zullen voor de aangesloten landen ook reviewmeldingen beschikbaar zijn. Zo wil Graydon, naar zijn Belgisch voorbeeld, een totaal creditmanagement aanbieden voor buitenlandse klantenportefeuilles.

Met de nieuwe ontwikkelingen is een investering van ongeveer een miljoen euro gemoeid. Kosten die vooral gingen naar de algehele programmatie en de verfijning van de internationale zoekmotor.

Meer info over GIANT-Net via http://www.graydon.be/GIANT-Net

Meer sectornieuws

Agenda