RESTORE N.V.

Samen met enkele private investeerders en industriële partners, heeft het ARK-Angels Fund N.V. (Hasselt) ingetekend op een eerste kapitaalronde van start-up REstore N.V. (Antwerpen). REstore is een energy service provider die focust op vraaggestuurde respons.

Het bedrijf ondersteunt nutsvoorzieningsmaatschappijen en netwerk-operatoren bij het beheren van onevenwichten in de vraag die ontstaan als gevolg van tussentijdse hernieuwbare energieproductie en piekvragen.

Het maakt daarvoor gebruik van een in eigen beheer ontwikkelde technologie door op optimale wijze grote volumes van dergelijke flexibele productievolumes te bundelen.

Vorig jaar introduceerde REstore het vooralsnog grootste pilootproject voor elektrisch aangedreven voertuigen in België, het zogenaamde EV Platform, met de steun van het VBO.

Voor klanten als Umicore, Belgacom, Katoen Natie, Janssen Pharmaceutica en andere tekent de aggregatortechnologie van REstore voor een naadloze uitbalancering van het energieportfolio van een belangrijke elektriciteitsleverancier bij het laden van een vloot van ruim tweehonderd elektrische voertuigen.

REstore wil in de komende vijf jaar als eerste vraaggestuurde energie-aggregator in de Benelux ruim 100 MW aan elektrisch vermogen onder eigen beheer hebben.

De kantoren van de KMO bevinden zich te 2140 Antwerpen, Arthur Matthijslaan 61. Telefoon: 03/320.80.39. URL: www.restore-co.com.

Meer sectornieuws

Agenda