BARONIE CHOCOLATES BELGIUM N.V.

De Sweet Products-groep, moederbedrijf van de Europese chocoladefabrikant Baronie (Veurne), neemt voor een niet openbaar gemaakt bedrag de Europese consumentgerichte chocolade-activiteiten van Barry Callebaut (Stollwerck) over. Bij de transactie zijn vijf fabrieken in België, Duitsland en Zwitserland betrokken (lees: de Stollwerk-groep, nvdr.). Het akkoord houdt ook een lange termijn-overeenkomst in waarbij Barry Callebaut jaarlijks zowat 25.000 ton vloeibare chocolade, cacaobonen en halffabrikaten aan de Baronie-groep zal toeleveren. De overgenomen activiteiten zijn goed voor een jaaromzet van rond de 500 miljoen euro. De productie bestaat uit private label-producten, merkproducten (Sarotti, Alprose, Alpia en Jacques) en co-manufacturing voor derden.

Chocolade Jacques wordt zodoende terug Belgisch. Dat werd in 1982 door de Duitse groep Stollwerck-Sprengel overgenomen, die in 2002 op zijn beurt door Barry Callebaut werd opgeslorpt.

Als gevolg van de overname loopt de omzet van de Baronie-groep op tot ruim 600 miljoen euro.

In België en Nederland heeft de groep drie productievestigingen (Veurne, Rotterdam en Amsterdam) en een hypermodern logistiek centrum voor opslag en co-packing (Lokeren). Daar komen thans vijf productievestigingen bij, met name in België (Eupen), Duitsland en Frankrijk. Het bedrijf heeft ook een vestiging in Spanje (80%-belang).

Meer info: 058/31.05.50 of www.baronie.be.

Meer sectornieuws

Agenda