GIMV N.V.

Gimv N.V. (Antwerpen) investeert 14,5 miljoen USD in de Europese social media-groep Ebuzzing (Parijs), de voormalige Wikio Group. De investeringsmaatschappij treedt overigens op als leider van een tweede financieringsronde ter waarde van 25 miljoen USD. Ook de bestaande aandeelhouders en oprichter Pierre Chappaz nemen aan de financieringsronde deel. Ambitie van Ebuzzing is tot de nummer één van de sociale media in Europa door te groeien. Met Overblog heeft Ebuzzing nu al het leidinggevende blog-platform in handen. 

Het in 2005 opgerichte bedrijf biedt ondernemingen marketing-oplossingen waarmee ze hun merken in de sociale media kunnen promoten, met name via het verspreiden van reclamefilmpjes in de sociale media (blogs, YouTube, Facebook, Twitter, ...).

Ebuzzing rondde enkele maanden terug de integratie af van Trigami, een belangrijk platform voor sociale marketing in de Duitstalige landen. Recent voerde het bedrijf acht fusies en overnames uit.

De onderneming, die dit jaar met 126 medewerkers op een omzet van ruim 25 miljoen euro afstevent, heeft kantoren in Bazel, Hamburg, Düsseldorf, Londen, Luxemburg, Milaan, Parijs, Madrid, Toulouse en Rome.  

Meer info: 03/290.21.00 of www.gimv.com.