Agrofood-clusters bundelen krachten in European Food Alliance

10/11/2011 OM 00:00 - Luc Willemijns
Placeholder

Een groep van negen Europese agrovoeding-clusters, waaronder Flanders’FOOD, hebben de European Food Alliance opgericht. Gezamenlijk doel van het initiatief is bedrijven uit de agrovoedingsketen de beste service en netwerkrelaties te bieden vanuit heel Europa om versneld tot innovatie en groei te kunnen komen.


Het Europese agrovoedingsbedrijfsleven wordt versterkt door een intensievere samenwerking tussen de verschillende clusters.

Zo zullen, naast gemeenschappelijke activiteiten ten voordele van de bedrijven, ook de netwerken met elkaar worden gedeeld. Een Vlaams bedrijf komt hierdoor in contact met geschikte partners uit het bedrijfsleven of de onderzoekswereld uit andere Europese regio’s.

Ook internationale onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten worden opgestart.

De European Food Alliance is een samenwerking tussen Agrofood Aarhus (Denemarken), Flanders’FOOD (België), Food Processing Initiative (FPI, Noordrijn-Westfalen, Duitsland), Institute of Food Research (IFP, Verenigd Koninkrijk), NiekE/DL (Nedersaksen, Duitsland), PdC Nutrition, Health & Longivity NSL (Frankrijk), stichting Food Valley (Nederland), Skane Food Innovation Network SFIN (Zweden) en Wagralim (België).

Voor u geselecteerd

Kort de voordelen van een abonnement...

Belangrijk nieuws te delen?

Cookie voorkeuren

Deze website gebruikt cookies om je een betere bezoekerservaring te bieden. Bepaal hier welke soort cookies je toestaat.