CROWNE PLAZA BRUSSELS - LE PALACE

Crowne Plaza Brussels - Le Palace aan het Brusselse Rogierplein heeft als eerste hotel in België het "Green Globe"-certificaat behaald. Dat is een gestructureerde evaluatie van de duurzame prestaties van het hotel en zijn leveranciers.

Twee jaar terug installeerde het hotel een warmtekrachtkoppeling (WKK), waardoor het zijn eigen elektriciteit genereert door middel van het opvangen van de warmte die vrijkomt en gebruikt wordt om een groot deel van het hotel te verwarmen. Dat leverde een reductie op van het verbruik van elektriciteit (- 46%), gas (- 15%) en water (- 17%).

Een "Green Team", bestaande uit een twintigtal medewerkers uit verschillende afdelingen en met uiteenlopende verantwoordelijkheden, speelt een belangrijke rol in de vormgeving en invulling van duurzaam ondernemerschap.

Voorts geeft het hotel de voorkeur aan toeleveranciers en partners die Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Voorbeeld daarvan is de samenwerking met Blycolin Hotelservice N.V., een toonaangevend specialist in linnen services voor de hospitality-branche.

Meer info: 02/203.62.00 of www.crowneplazabrussels.com.