CommVault 'leider' in Gartners Magic Quadrant 2012 voor Enterprise Backup/Recovery Software

CommVault erkend voor uitvoering en complete visie

Brussel, 15 juni 2012 – CommVault (Nasdaq: CVLT) is door de analisten van Gartner geplaatst in het leiderskwadrant van het Magic Quadrant: Enterprise Backup/Recovery Software[1] dat in juni 2012 is gepubliceerd. Volgens CommVault is dit een onderstreping van de visie van het bedrijf dat gemeenschappelijk beheer de toekomst is voor storage. Zeker nu klanten worstelen met onderwerpen als Big Data, virtualisatie en mobiele toegang tot data. Daarnaast zoeken organisaties naar manieren om data sneller en kostenefficiënter te ontsluiten met het oog op betere interne besluitvorming.

Volgens Gartner stapt “in 2016 een derde van de organisaties over op een andere back-upleverancier door frustraties over kosten, complexiteit en/of mogelijkheden.” Verder neemt “in 2015 ten minste 25 procent van de bedrijven afscheid van conventionele back-up- en recovery-software en vervangt deze door snapshot- en replicatietechnologieën.”

Gartner stelt voorts dat “organisaties steeds vaker kiezen voor een back-upleverancier die uitgebreide beschermingsmogelijkheden en -technieken biedt naast de traditionele tapeback-upsoftware.” CommVault voorzag deze klantbehoefte en rustte zijn Simpana®-softwareplatform uit met integratie- en innovatiemogelijkheden waardoor klanten hun investeringen in bestaande hardware optimaal beschermen. Zo biedt de SnapProtect®-technologie van CommVault hardwaresnapshotmanagement zonder de noodzaak van op maat gemaakte scripts of maatwerkoplossingen. Met de nieuwe OnePass™-feature biedt CommVault als eerste een volledig convergent proces voor back-up, archivering en rapportage vanuit enkelvoudige datacollectie en een gemeenschappelijke infrastructuur.

Organisaties vervangen op dit moment hun traditionele databack-upmethoden nu zij zoeken naar betere manieren om data te beschermen, te beheren en te ontsluiten. Zo halen zij meer waarde uit hun data. CommVault blijft zich richten op innovatie en het leveren van oplossingen die tegemoetkomen aan de eisen van klanten op het gebied van databescherming en informatiemanagement.

Met Simpana biedt CommVault een oplossing voor back-up en recovery, deduplicatie, replicatie, virtualisatie en cloud, archivering, indexering en zoeken. De software beheert data binnen de gehele onderneming – van het datacenter tot de rand en in de cloud. Dankzij de innovaties van CommVault en zijn Solving Forward®-architectuur reduceren klanten de kosten van databeheer met wel vijftig procent. Met de Simpana-software is data efficiënt te beheren en voorziet een organisatie probleemloos in recovery, rapportages, eDiscovery, compliance en data-mining.

N. Robert Hammer, bestuursvoorzitter, President en CEO van CommVault: “De erkenning als leider door Gartner bevestigt onze unieke single-platformbenadering in het bieden van innovatieve oplossingen. Deze sluiten niet alleen aan bij de actuele eisen van klanten op het gebied van data- en informatiemanagement, maar ook bij de uitdagingen van morgen. Nu onze sector zich transformeert, blijven wij trouw aan onze ‘Solving Forward’-filosofie. Die stelt ons in staat voorop te lopen in, en te anticiperen op nieuwe data- en informatiemanagementontwikkelingen.”

# # #

Over het Magic Quadrant
Gartner steunt in zijn onderzoekspublicaties geen enkele leverancier, product of dienst en adviseert gebruikers niet om leveranciers te kiezen met de hoogste beoordelingen. De publicaties van Gartner bevatten de mening van de Gartner-organisatie en zijn niet te beschouwen als feiten. Gartner wijst elke aansprakelijkheid af, expliciet of impliciet, met betrekking tot dit onderzoek. Dat is inclusief de aansprakelijkheid voor verhandelbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel.

Over CommVault
Beter en effectiever invulling geven aan de huidige en toekomstige behoeften op het vlak van datamanagement. Dit is de visie op basis waarvan CommVault Singular Information Management-oplossingen voor krachtige databescherming, universele beschikbaarheid en vereenvoudigd beheer van data in complexe opslagomgevingen ontwikkelt. Organisaties hebben met de unieke single-platformarchitectuur van CommVault ongekende controle over datagroei en de kosten en risico’s. De Simpana-softwaremodules van CommVault werken naadloos samen en delen hun code en functieset. Hierdoor bieden ze krachtige mogelijkheden voor databack-up, archivering, replicatie, zoeken en resource-beheer. Elke dag opnieuw kiezen bedrijven voor de ongeëvenaarde efficiency, prestaties, betrouwbaarheid en controle die alleen CommVault levert. CommVault heeft zijn hoofdkantoor in het Amerikaanse Oceanport, New Jersey. Meer informatie is te vinden op www.commvault.com.