GIMV N.V.

AG Insurance N.V. investeert 65 miljoen euro in het Gimv-XL fonds door overname van een deel van het engagement en de bestaande investering van co-sponsor Vlaamse Participatiemaatschappij (VPM). Samen met de oorspronkelijke Belgische investeerders, ondernemende families en vermogende particulieren zegt AG Insurance 174 miljoen euro aan het initiatief toe.

Het Gimv-XL fonds ging in januari 2009 van start met 500 miljoen euro aan middelen. Als initiatiefnemer en sponsor droeg Gimv 250 miljoen euro aan, de overige 250 miljoen euro waren afkomstig van co-sponsor VPM.

Gimv slaagde er voorts in om bij een reeks investeerders bijkomende fondsen aan te trekken, wat de totale omvang van het fonds in maart 2010 op 609 miljoen euro bracht.

Het Gimv XL-fonds richt zich, zoals bekend, op middelgrote tot grote groeibedrijven met een ondernemingswaarde van 75 tot 750 miljoen euro.

Nagenoeg de helft van de beschikbare middelen investeerde het fonds intussen in bedrijven als Electrawinds, PinguinLutosa, Punch Powertrain, Vandemoortele Group en XL Video.

Meer info: 03/290.21.00 of www.gimv.com.