RESTORE N.V.

REstore N.V. (Antwerpen) haalt 3,3 miljoen euro vers kapitaal op om zijn groeiplannen te financieren. Samen met enkele private investeerders, treden de Limburgse investeringsmaatschappij LRM N.V. (Hasselt) en Axe Investments N.V., een holding in handen van Anacom B.V.B.A. (Christian Leysen) en Sofinim N.V. (Ackermans & van Haaren N.V.), tot het kapitaal toe. LRM draagt via zijn ARKiv-dochter 1 miljoen euro aan, Axe Investments investeert 400.000 euro. Een reeks business angels en het Ark Angels Fund hoesten het saldo op.

Het jonge bedrijf optimaliseert vraag en aanbod op de energiemarkt door in te grijpen op de vraagzijde, ook wel "demand response aggregation" genoemd. Met de extra middelen kan REstore de commercialisering van zijn producten en diensten opstarten, die inmiddels hun degelijkheid in de conceptfase bewezen.

Vorig jaar tekende het ARK-Angels Fund N.V. (Hasselt), samen met enkele private investeerders en industriële partners, in op een eerste kapitaalronde van de start-up.

Als "demand response aggregator" stuurt REstore de vraag naar elektriciteit met behulp van het in eigen beheer ontwikkelde software-platform Flexpond en tal van contracten met grote energieverbruikers.

Het Flexpond-platform inventariseert het bedrijfsprofiel van de bij REstore aangesloten bedrijven en laat toe om het gebruik bij te sturen in functie van de belasting van het elektriciteitsnet.

De groeistrategie van het in 2010 opgerichte REstore mikt op enerzijds marktpenetratie in België en het Verenigd Koninkrijk, anderzijds op de verdere uitbouw van de portefeuille van industriële verbruikers.

Meer info: 03/320.80.39 of www.restore.eu.

Meer sectornieuws

Agenda