JANSSEN PHARMACEUTICA N.V.

Janssen Pharmaceutica N.V. (Beerse), dochter van Johnson & Johnson, heeft in La Louvière een nieuw Europees distributiecentrum voor geneesmiddelen geopend. Het centrum maakt deel uit van het distributienetwerk van de wereldwijde Johnson & Johnson-groep en zal de draaischijf vormen van de verdeling van innovatieve Janssen-medicijnen aan patiënten in heel Europa.

Het nieuwe Europese distributiecentrum centraliseert de activiteiten van vijftien logistieke centra waardoor geneesmiddelen van de verschillende Europese productiesites naar één centraal distributiemagazijn worden gebracht. Van daaruit worden de medicijnen naar Janssen-bedrijven in elf Europese landen en Johnson & Johnson-filialen over de hele wereld verzonden.

Het management-team van de drie distributiecentra in België (Beerse, Courcelles en La Louvière) wordt gecentraliseerd. Janssen Pharmaceutica investeerde 49 miljoen euro in het nieuwe distributiecentrum, dat 115 mensen tewerk stelt. Het werd opgetrokken op een bedrijfsterrein van 70.000 m². Het gebouw zelf beslaat 21.500 m². Per jaar zullen er 385.000 orders of ongeveer 160 miljoen geneesmiddelenverpakkingen worden verwerkt.

Meer info: 014/60.21.11 of www.janssenpharmaceutica.be.

Meer sectornieuws

Agenda