Agoria van start met nieuwe exportclub voor voedingsindustrie

Agoria, de federatie van de technologische industrie, is van start gegaan met een nieuwe exportclub voor de voedingsindustrie. Via de Food Technology Club zal Agoria Belgische toeleveranciers aan de voedingsindustrie internationaal promoten. De exportclub wil jaarlijks onder meer verschillende exportmissies en seminaries organiseren.

De federatie heeft al diverse internationale business development-clubs, die in het buitenland gezamenlijk naar buiten treden. Het gaat om clubs rond de thema’s sporttechnologie (Belgian Sportstechnology Club), ICT-technologie voor de financiële sector (Bankingtechnology Club), infrastructuur (Infrastructure Club), hernieuwbare energie (Renewable Energy Club) en fossiele energie (Carbon Energy Club), waarvan de leden gezamenlijk hun know-how en producten in het buitenland promoten.

Nu komt daar een exportclub rond voedseltechnologie bij. De leden zijn toeleveranciers gespecialiseerd in hygiëne, componenten, software, automatisatie, verpakking en transport.

De Food Technology Club wil naar grote internationale voedingsproducenten stappen en zal zich in een eerste fase vooral op de Europese markt concentreren. In een latere fase kunnen ook verre exportmarkten zoals de BRIC-landen aan bod komen.

De toeleveranciers aan de voedingsindustrie in ons land vertegenwoordigen een omzet van 858 miljoen euro en stellen ongeveer 3.000 mensen tewerk.

Meer sectornieuws

Agenda