GIMV N.V.

Gimv N.V. (Antwerpen) heeft zijn minderheidsbelang in software-ontwikkelaar Mentum (Parijs) aan InfoVista (Courtaboeuf) verkocht. Dat is een aanbieder van software die instaat voor de bewaking van netwerkdiensten en -toepassingen die op IP-gebaseerde netwerken draaien.

Voor InfoVista is het de eerste overname sinds het dit voorjaar zelf door de Amerikaanse risicokapitaalverschaffer Thoma Bravo werd opgeslorpt.

Mentum levert toonaangevende software en dienstverlening waarmee mobiele operatoren, verkopers van apparatuur en consultants de toegang tot draadloze en backhaul-netwerken doeltreffend kunnen plannen, beheren en optimaliseren, de uitbreiding van de dekking plannen en nieuwe draadloze netwerken op de markt brengen.

Het in 2000 opgerichte bedrijf stelt 111 mensen tewerk, verdeeld over zes vestigingen (Parijs, Dallas, Ottawa, Stockholm, Hongkong en Tokio). Omtrent de transactie werden geen bijzonderheden verstrekt. Wel heeft de verkoop geen noemenswaardige impact op het laatst gepubliceede eigen vermogen van Gimv.

Meer info: 03/290.21.00 of www.gimv.com.