Belgen blijven ook thuis als ze niet ziek zijn

Uit StepStone onderzoek blijkt dat 17% van de Belgen soms thuisblijft, terwijl ze niet echt ziek zijn

Brussel, 11 december 2012 - 17% van de Belgen meldt zich wel eens ziek op het werk als ze eigenlijk niet echt ziek zijn. 11,3% van de Belgen doet dat enkel voor ernstige zaken, terwijl 5,3% van de Belgen zich ook af en toe ziek meldt wanneer ze gewoon geen zin hebben om te werken. Dit blijkt uit een recent onderzoek van StepStone waar meer dan 11 400 bezoekers van de StepStone sites in Europa aan deelnamen.

Denen zijn het meest geneigd om thuis te blijven terwijl ze niet echt ziek zijn. Meer dan 29% van hen geeft toe dat ze af en toe doen alsof ze ziek zijn om niet te moeten gaan werken. 21% doet dit alleen als ze vinden dat ze daar een goede reden toe hebben, terwijl 8% zich ook ziek meldt als ze gewoon geen zin hebben om te werken.

De Belgen delen de tweede plaats in de top tien met de Oostenrijkers. In beide landen zegt 17% dat ze wel eens thuis blijven terwijl ze eigenlijk niet echt ziek zijn. Het Europese gemiddelde ligt wat lager, namelijk op 15%.

De Fransen en de Nederlanders melden zich niet snel ziek. Respectievelijk 10% en 11% van hen hebben zich al eens onterecht ziek gemeld.

Michel Tubbax, Managing Director van StepStone België reageert: “Uit een ander onderzoek dat StepStone eerder dit jaar voerde, blijkt dat meer dan 42% van de Europeanen ongelukkig is op het werk. Dat kan natuurlijk een verklaring zijn van de hoge cijfers. Mensen die ongelukkig zijn op het werk, zouden beter een job zoeken die beter bij hen past en waar ze gelukkig van worden. Ondanks de economische moelijke situatie, zijn er nog altijd veel interessante openstaande functies te vinden”.

Een volledig overzicht van de resultaten vindt u op onze website: www.stepstone.be/niet_ziek

Over dit onderzoek

Dit zijn de resultaten van een recent StepStone onderzoek. Meer dan 11 400 bezoekers van de StepStone sites in Oostenrijk, België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Nederland en Zweden, namen aan dit onderzoek deel.