Fevia organiseert opnieuw "ECOTROPHELIA Belgium"

Fevia, de Federatie van de voedingsindustrie, en Fevia Vlaanderen, organiseren opnieuw “ECOTROPHELIA Belgium”. Deze wedstrijd daagt studenten van het hoger onderwijs uit om een eco-innovatief voedingsproduct te ontwikkelen. De deelnemers ontwerpen een vernieuwend, duurzaam en lekker voedingsmiddel. Ze onderbouwen hun product met een technisch dossier en een business-plan.


Acht teams hebben zich voor deelname aangemeld. Deze komen van de Katholieke Hogeschool Zuid-West-Vlaanderen (KATHO Roeselare), het Hoger Instituut voor Agro-Industrie (ISI Charlemagne), de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en de Hogeschool Thomas More Kempen (Geel).

De studenten hebben tot maart de tijd om zich op de wedstrijd voor te bereiden. Een 15-koppige jury beoordeelt de producten op smaak, uitzicht, verpakking, technisch procédé, wetgeving, marktpotentieel en business-plan.

De prijsuitreiking vindt plaats op 28 maart 2013 in het KVAB te Brussel. De winnaar ontvangt een geldprijs en neemt automatisch deel aan “ECOTROPHELIA Europe”, waar meer dan vijftien nationale winnaars het tegen elkaar zullen opnemen. Het publiek kan op 28 maart proeven en kiest de winnaar van de “ECOTROPHELIA”-publieksprijs.