Vijf Volkswagen-primeurs op autosalon van Brussel

2013 wordt het jaar van de nieuwe Volkswagen Golf in zijn verschillende varianten. De drie- en vijfdeurs-versie van de Golf VII maken voor het eerst hun opwachting op een salon in België. Ook de Golf VI tekent present als 100% elektrische versie op het testcircuit. Hij is de voorbode van de elektrische Golf VII die in 2014 zal worden gecommercialiseerd.

Nog een Belgische primeur is de Jetta met hybride aandrijving, het tweede model van het merk, na de Touareg, dat als benzine/elektrische versie beschikbaar is.

Andere première is de Beetle Cabriolet, de cabriolet-versie van de Beetle. De CrossCaddy en de Caddy Edition30 introduceren dan weer de TDI-motor van 170 pk in het gamma van compacte bedrijfsvoertuigen. De Tramper is voor de Caddy wat de California is voor de Transporter.

De Transporter Rockton (foto), ten slottte, is de offroad-versie van de Transporter, een bedrijfsvoertuig afgeleid van het snelle assistentievoertuig uit de Dakar-rally en ontworpen op maat van extreme omstandigheden, zoals die waar bijvoorbeeld spoedinterventiediensten mee af te rekenen krijgen.