INFOMAT N.V.

Softimat N.V. (Lasne) verkoopt zijn 51%-belang in Infomat N.V. (Wilrijk), dat in  de ontwikkeling, distributie en verkoop van geïntegreerde beheer-software voor ondernemingen is gespecialiseerd. Vlaggenschip van Infomat is de ERP-applicatie Dimasys. MAN-ITH, een holding opgericht door Stephan Van Bulck en John Ferdinande, neemt de Softimat-participatie voor een niet openbaar gemaakt bedrag over.

Softimat realiseert een meerwaarde van 500.000 tot 600.000 euro op de transactie. Ter ondersteuning van de operatie kende Softimat een krediet van 100.000 euro toe aan MAN-ITH, uiterlijk terugbetaalbaar tegen 17 januari 2020. Vorig jaar noteerde Infomat met een veertigtal medewerkers een omzet van zowat 5,3 miljoen euro (+ 13%).

Vorig jaar verkocht Softimat zijn volle dochter Popsy Software, eveneens in het kader van een management buy-out. In 2011 gebeurde hetzelfde met de "Infrastructuur"-activiteiten in België en Luxemburg. Toen werd ook de merknaam Systemat naar de nieuwe eigenaars doorgeschoven. Met de verkoop van zijn participatie in Systemat, plooit Softimat zich integraal op de vastgoedmarkt terug.

Meer info: 03/820.60.00 of www.infomat.eu.

+ LOGO