Samsung lanceert Samsung KNOX

Samsung Electronics C°, Ltd. pakt uit met Samsung KNOX, een veilige totaaloplossing die zorgt voor security hardening op alle niveaus, van hardware tot applicaties.

KNOX omvat Security Enhanced (SE) Android en services voor integriteitsbeheer, zowel voor hardware als voor het Android-framework. Op applicatieniveau reikt KNOX een containeroplossing aan waarmee men het zakelijk gebruik van een mobiel toestel kan scheiden van het privé-gebruik. Die scheiding komt tot stand via SE Android en bestandsversleuteling, waardoor bedrijfsgegevens en applicaties worden beschermd tegen gegevenslekken, virussen en schadelijke software. KNOX is een lichte oplossing die compatibel is met bestaande bedrijfsinfrastructuur als MDM, VPM en directory services.

KNOX maakt deel uit van het Samsung For Enterprise (SAFE)-programma, dat werd gelanceerd om de zakelijke oplossingen van de vendor meer zichtbaarheid te bezorgen. KNOX wordt in het tweede kwartaal op de markt gebracht en zal met bepaalde Samsung GALAXY-toestellen worden meegeleverd.

Samsung Electronics Belgium rolt het SAFE-programma nog voor de zomermaanden uit. Het SAFE-programma bestaat uit drie pijlers, met name het Enterprise Ready Platform, het SAFE-partnerprogramma en de SAFE-kwaliteitsverzekering.

Meer info: 02/201.24.18 of http://www.samsung.com/.