Wat is de toekomst van satelliet-navigatietechnologie?

... en welke opportuniteiten biedt het voor de KMO?

Innotek organiseert samen met partner iMinds en met de steun van Vlaanderen in Actie (ViA) een kick-off bijeenkomst voor de eerste "European Satellite Navigation Competition / Galileo Masters 2013 Flanders Challenge". Het event gaat door op dinsdagnamiddag 7 mei 2013 in het MAS - Antwerpen.

Wedstrijd: European Satellite Navigation Competition / Galileo Masters 2013 Flanders Challenge
De European Satellite Navigation Competition wordt georganiseerd door het Anwendungszentrum GmbH Oberpfaffenhofen (AZO) in samenwerking met regionale partners in Europa die de voorrondes organiseren. Innotek organiseert de voorronde in Vlaanderen.

Studenten, startende ondernemers, iedereen met frisse innovatieve ideeën kunnen tot 30 juni een voorstel indienen voor een nieuwe toepassing op basis van satelliet navigatie.

Prijzen
Een vakkundige jury kiest een Vlaamse winnaar, die afgevaardigd wordt naar de Europese competitie. 

De Vlaamse winnaar

  • ontvangt een geldprijs van 10.000 euro
  • een ondersteuningspakket ter waarde van nog eens 5.000 euro, en
  • wordt afgevaardigd naar de Europese wedstrijd Galileo Masters 2013 waaraan onder andere een geldprijs van 20.000 euro is verbonden.  Voor deelname aan deze prestigieuze wedstrijd zie http://www.galileo-masters.eu/.
     

Ook de tweede beste indiening komt in aanmerking voor een ondersteuningspakket ter waarde van 5.000 euro.

Event
Wil u meer weten over satelliet navigatie toepassingen, de modaliteiten voor deelname, de prijzen en ondersteuningspakketten voor de winnaars, schrijf u dan in voor het kick-off event dat doorgaat op dinsdagnamiddag 7 mei in zaal 9 Beaufort van het MAS (Museum Aan de Stroom - Antwerpen). Ontvangst vanaf 15u30.

Voor meer details over het event zie:  http://dvo.be/evenement/5351-galileo-masters-2013-flanders-challenge/#sthash.tWpGSbSs.dpuf
 

Sprekers

  • Luc Peeters (Innotek) en Koen Vriesacker (iMinds): context situering
  • Kathrin Sturm (AZO): toelichting van de ESNC en Galileo Masters Competition 2013
  • Peter Grognard (Septentrio): satelliet navigatie toepassingen van idee naar realisatie
  • Guy Guns (Navtronics) en Tim Denis (AtSharp): getuigenissen van twee starters over hun specifieke satelliet navigatie toepassingen


Septentrio
Peter Grognard is de oprichter van Septentrio Satellite Navigation NV.  Het bedrijf belichaamt de 'Vlaamse droom' van het ondernemen, pionieren en inspelen op nieuwe mogelijkheden met satelliet navigatie technologie. Septentrio is een jong en dynamisch bedrijf dat opgericht werd om de Satelliet Navigatie knowhow die ontwikkeld wordt aan IMEC (InterUniversity Micro Electronics Centre) te commercialiseren. Septentrio zet de Vlaamse innovatiekracht wereldwijd op de kaart door satelliet navigatie voor iedereen toegankelijk te maken.
 

 

Bron: Innotek