IWT reikt “Innovatie Awards 2013” uit

Het IWT, het agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie, heeft voor de derde maal zijn “IWT Innovatie Awards” uitgereikt. De awards werden uitgereikt aan KMO’s die in de voorbije vijf jaar een IWT-bedrijfsproject succesvol hebben afgewerkt. Er werden drie “IWT Innovatie Awards” toegekend, één per categorie.

Pattyn Packing Lines (Brugge) werd bekroond omdat het familiebedrijf zich, via technologische innovaties, tot een wereldspeler van formaat wist te ontwikkelen. Via verschillende innovatieprojecten ontwikkelde het bedrijf een generatie machines, die in de laatste drie jaar voor een ruime verdubbeling van de omzet zorgde.

De “IWT Award voor het project met een belangrijke maatschappelijke meerwaarde” ging naar Aristoco (Diepenbeek). De jury wist vooral de uitgesproken gebruiksvriendelijke toepassing van technologie in de zorgsector te smaken. Met zijn technologische innovatie Cubigo, meent Aristoco een antwoord te kunnen bieden op één van de belangrijkste uitdagingen van de samenleving, met name de vergrijzing van de bevolking, dit door comfortverhoging van de eindgebruikers en kostenbesparingen voor de overheid.

De “IWT Award voor beste starter” ging naar CMOSIS (Antwerpen). CMOSIS ontwikkelt producten om die zelf wereldwijd in de markt te zetten. De onderneming is actief als leverancier van geavanceerde CMOS image sensor-oplossingen.

Meer sectornieuws

Agenda