Leuvense imec groeit met 6,7% in 2012

Het Leuvense onderzoekscentrum gespecialiseerd in nano-elektronica, imec, noteerde in 2012 een toename van zijn inkomsten met 6,7% tot 320 miljoen euro. De totale inkomsten omvatten de inkomsten gegenereerd door imec’s samenwerkingsakkoorden met meer dan zeshonderd bedrijven en tweehonderd universiteiten wereldwijd, de jaarlijkse toelage van de Vlaamse overheid (48,2 miljoen euro in 2012) en een toelage van 8,2 miljoen euro van de Nederlandse overheid voor het Holst Centre (Eindhoven).

Zowel in halfgeleidertechnologie als in de nieuwe onderzoeksdomeinen, zoals biomedische elektronica, is imec er vorig jaar in geslaagd bestaande samenwerkingen uit te breiden en nieuwe partnerships op te zetten.

In 2012 is het aantal personeelsleden van imec gegroeid tot 2.051, komende uit 75 verschillende landen. Daarvan zijn er 377 residenten: bezoekende onderzoekers uit partnerbedrijven en instituten, en 276 doctoraatsstudenten. In het Nederlandse Holst Centre, een open innovatie-initiatief tussen imec en de Nederlandse onderzoeksinstelling TNO, werken 122 mensen.