Roularta stapt in start-up Yellowbrick

Roularta Media Group (Zellik) heeft een belang van 35% genomen in start-up Yellowbrick N.V. (Brussel). Mede-aandeelhouders zijn Groep Rauwers (Brussel) en het Nederlandse Brick Parking (Amsterdam). Yellowbrick treedt vanaf september 2013 op als licentienemer van de gelijknamige applicatie die door Brick Parking werd ontwikkeld.

Yellowbrick maakt "mobiel parkeren" op straat of in (ondergrondse) parkings mogelijk. Via een innovatieve en uiterst gebruiksvriendelijke app kan iedere Yellowbrick-gebruiker zijn /haar aankomst- en vertrektijd melden, via een eenvoudige toetsdruk op zijn/haar smartphone. Het volstaat in de app op de smartphone de zonecode en nummerplaat in te voeren. De betaling wordt eenmaal per week geregeld door particuliere klanten, eenmaal per maand door zakelijke klanten.

In eigen land heeft Brick Parking een leidende positie op vlak van stedelijk parkeer- en verkeersbeleid, onder andere door de ontwikkeling van geautomatiseerde parkeercontroles aan de hand van handcomputers of scan-apparatuur en door de ontwikkeling van parkeer- en verkeertelsystemen. Groep Rauwers, die het dagelijks management van Yellowbrick in België waarneemt, is onder andere actief in beheer en archivering van digitale tachograafgegevens voor vrachtwagens, signalisatie voor prioritaire en niet-prioritaire voertuigen, controle-apparatuur (snelheidsbegrenzers, alcoholcontrole, ...) en parking-management (beheer parkeerautomaten) voor steden en gemeenten.

Voor Roularta Media Group kadert de participatie in Yellowbrick N.V. in zijn strategie om verdere activiteiten in de mobiele markt te ontwikkelen.

Meer info: 0900/30.525 of www.yellowbrick.be.