Instrumen haalt 825.000 euro op

Het in april vorig jaar opgerichte Instrumen N.V. (Heverlee), de 100ste spin-off van KULeuven, heeft 825.000 euro opgehaald bij het KULeuven Gemma Frisius Fonds, business angels en het AAA (Ark Angels Activator)-Fonds.

Instrumen focust, in nauwe samenwerking met de RAS (Robot-Assisted Surgery)-groep van KULeuven, op de ontwikkeling van technologie om operaties, meer specifiek sleutelgatoperaties, efficiënter te laten verlopen door een preciezere positionering en manipulatie van chirurgische instrumenten.

De fondsen zullen worden aangewend voor de doorontwikkeling van de dynamische systemen alsook voor de commercialisatie en onmiddellijke lancering in de Belgische markt van Instrumen's eerste product, de Vesalius Passieve Houder (VPH).

Deze interface maakt het mogelijk, om met minimale ruimtelijke impact, een endoscoop of andere instrumenten bij sleutelgatoperaties te (her)positioneren op een exactere en voor de assistent van de chirurg minder belastende manier. Instrumen's producten zijn gebaseerd op de gepatenteerde ARCM (Adjustable Remote Center of Motion)-technologie, waarmee het bedrjf, naast passieve houders, ook robots kan bouwen om bij sleutelgatoperaties instrumenten te manipuleren zonder kracht op het "entry-point" te zetten.

Meer info: 016/40.12.82 of http://www.instrumen.be