Maison François vermarkt BBQ-hout van gerecycleerde wijnstokken

Maison François N.V. (Ternat) lanceert een concept voor het aromatiseren van voedingswaren allerhande (vlees, vis en gevogelte, groenten, schelp-schaaldieren) op barbeques op basis van gezond en natuurlijk barbeque-hout afkomstig van gerecycleerde wijnstokken uit de Franse Vaucluse.

Na een eerste testfase, wist de start-up vers kapitaal aan te trekken van twee business angels van BAN Vlaanderen (lees: Lieve De Beenhouwer en Anthony Brenninkmeyer, nvdr.) voor verdere doorgroei.

Vandaag is het bedrijf actief in België, Nederland, Frankrijk en Zwitserland. Internationale uitbreiding richting Scandinavië verkeert in de voorbereidingsfase. Intussen brengt Maison François ook al vuurkruiden voor barbeque-bereidingen op de markt. In eigen land worden de producten verdeeld via retailers als Delhaize en Delitraiteur, Claes Distribution, Keurslagers en de betere traiteurs.

Meer info: 0772/600.333 of www.maisonfrancois.eu.