Barry Callebaut: commercieel succes in EU en uitbreiding in Azië
Een dagelijkse inname van 200 mg flavanol bevordert de elasticiteit van de bloedvaten en daarmee de normale bloedsomloop. Bij de conventionele productieprocessen gaan de flavanolen verloren tijdens de fermentatie van de cacao.
De onderzoekers van Barry Callebaut ontdekten nu een manier om tot 80% van de flavanolen te behouden in hun chocolade. De chocoladeproducent slaagde erin wetenschappelijk aan te tonen dat de dagelijkse inname van 200 mg cacaoflavanolen (vervat in 2,5 gram ACTICOA®-cacaopoeder of 10 gram ACTICOA® donkere chocolade) heilzaam is voor de bloedsomloop omwille van hun gunstige invloed op de elasticiteit van de bloedvaten.
Voorts huldigde Barry Callebaut in Makassar (Indonesië) een nieuwe cacaoverwerkingsfabriek (foto) in. Dat gebeurde in het kader van een joint-venture met P.T. Comextra Majora, een gediversifieerde trader en toonaangevend uitvoerder van cacao uit Indonesië. Barry Callebaut houdt een belang van 60% in P.T. Barry Callebaut Comextra Indonesia aan.
De nieuwe fabriek, die een investering van zowat 25 miljoen euro vergde, heeft een jaarlijkse initiële maalcapaciteit van 30.000 ton. In een recent verleden nam Barry Callebaut nog de cacao-divisie van Petra Foods (Singapore) over. De chocoladeproducent breidt zijn aanwezigheid in de snel groeiende Aziatische markt sterk uit.
Naast de nieuwe fabriek in Makassa, heeft het bedrijf nog vier andere cacao- en even veel chocoladefabrieken in de regio.
Meer info: 053/73.02.11 of www.barry-callebaut.com.
BARRY CALLEBAUT BELGIUM N.V.
Voor u geselecteerd
Kort de voordelen van een abonnement...
Belangrijk nieuws te delen?
Ontvang Leads voor 19€/mnd
- Ontvang automatisch info over leads, klanten, concurrenten en partners
- Alle data en artikels staat voor u beschikbaar
- Maandelijks opzegbaar
Wilt u meer bedrijven bereiken?
Word dan dVO Reach en promoot uw bedrijfsverhaal bij 50.000 beslissers.