Marchetta pakt uit met primeur in thuisverwarming

Thuis Best woningbouw, onderdeel van bouwgroep Marchetta (Genk), heeft in primeur voor België de nieuwste Viessmann-verwarmingstechnologie voor gezinswoningen geïnstalleerd, de warmtepomp met ijsreservoir.

In Herent bouwde Thuis Best woningbouw twee laagenergiewoningen met de nieuwste verwarmingstechnieken. Eén ervan is een laagenergiewoning waar de gloednieuwe Viessmann-warmtepomp met ijsreservoir zorgt voor de verwarmingsbehoeften.

Het ijsreservoir (foto) - een grote ton gevuld met water met een geïntegreerd warmtewisselaar-buizenstelsel - wordt een 3 tot 4 meter diep ingegraven. Een bijkomende installatie wordt op het dak van de woning geplaatst om warmte uit de omgevingslucht en de zonnestralen te halen.

De warmte uit de omgevingslucht, de zon en de grond wordt, ingeval van productie-overschot, in het reservoir opgeslagen, die op zijn beurt de energie afgeeft aan het verwarmingssysteem van de woning. De warmtepomp doet altijd eerst een beroep op de warmte die de zonnecollector via de zon en de lucht opvangt. Naarmate de temperatuur zakt, gaat het systeem warmte onttrekken aan het water in de ton. Hierdoor gaat het water in de ton rond het buizenstelsel stilaan bevriezen, een proces dat energie opwekt die door de warmtepomp wordt benut om de woning te verwarmen.

Bij vriesweer wordt de energie die door de ijsvorming in het reservoir wordt opgewekt door de warmtepomp gebruikt om de woning te verwarmen. Voor plaatsing van het ondergronds reservoir is geen bijzondere vergunning vereist.

Meer info: 089/73.92.21 of www.marchetta.be.

 

 

Meer sectornieuws

Agenda