Nike wint “Investment of the Year Award” van FIT

Het Amerikaanse concern Nike heeft tijdens de tweede “Foreign Investment Trophy” de “Investment of the Year Award” van Flanders Investment & Trade (FIT) gewonnen. De uitbreiding van Nike’s Europese Logistieke Campus (ELC) -goed voor enkele honderden nieuwe jobs -tot de meest inspirerende investering in Vlaanderen van het voorbije jaar.

Met de “Foreign Investment Trophy” wil FIT, het Vlaams Agentschap voor Internationaal Ondernemen, buitenlandse investeerders bekronen die het Vlaamse economische weefsel versterken. Naast Nike waren ook de Franse bedrijven Total en Air Liquide en het Duitse Lidl genomineerd voor de award.

Het investeringsproject van Nike bestaat uit de aankoop van een bedrijfsterrein van 23 hectaren in Ham voor de bouw van een vijfde distributiecentrum voor sportschoenen. Dat levert Nike een capaciteitsuitbreiding van 35% op. Tegen 2016 zal de site operationeel zijn. Vanaf dan zullen alle logistieke activiteiten tussen tweehonderd fabrieken en ruim 100.000 leveringsadressen van daaruit worden gecoördineerd. De uitbreiding ondersteunt de groeiplannen van Nike in Europa en stelt de Amerikaanse sportartikelenfabrikant in staat om zijn bevoorradingsketen nog sneller en flexibeler te maken.

Nike is al sinds begin de jaren ’90 in Laakdal actief. Aanvankelijk voor sportkleding, maar in 1995 en 2007 kwamen daar ook sportschoenen en -accessoires bij. De opening van een vierde distributiecentrum in Herentals, waar de distributie van sportaccessoires werd ondergebracht, maakte de uitbreiding van het verdeelcentrum voor sportschoenen in Laakdal mogelijk.

Meer sectornieuws

Agenda