Drive Systems opent LNG/L-CNG-station op ADPO-site

Drive Systems N.V. (Tienen), gespecialiseerd in gassystemen voor voertuigaandrijving, heeft op de site van ADPO in Kallo het eerste LNG- en L-CNG-station in België geopend in het kader van het Europese project LNG Blue Corridors. Doel van dit project, LNG Drive genaamd, is de realisatie van corridors waarop LNG-trucks Europa kunnen doorkruisen, van Noord naar Zuid en van Oost naar West.

Het vloeibaar aardgas wordt vanuit de Fluxys LNG-terminal in Zeebrugge aan een temperatuur van -160°C aangevoerd. De vloeibaarheid en de compactheid van het milieuvriendelijke aardgas bezorgen een modale truck een autonomie van zowat 1.200 km. Het station van LNG Drive heeft een verticale opslagtank van 70.000 liter LNG. Het biedt op de site ook L-CNG aan.

L-CNG is CNG die vanuit de LNG-opslagtank wordt geproduceerd. De CNG-pomp heeft een klassieke NGV1-aansluiting (voor personen- en bestelwagens) én een grote NGV2-aansluiting voor vrachtwagens en bussen. ADPO is de eerste klant van het station. Het bedrijf kocht tien trucks aan die door LNG worden aangedreven. Ook Mattheeuws (Veurne) en Vos Logistics uit Nederland hebben reeds trucks in omloop gebracht.

Meer info: 016/81.56.23 of www.drivesystems.be.