Innotek maakt opnieuw werk van creatie spin-off bedrijven

Innotek gaat met steun van de Vlaamse overheid op zoek naar bedrijven met nevenactiviteiten die het potentieel hebben om uit te groeien tot een volwaardig spin-off bedrijf. Het project “Bedrijven creëren bedrijven” loopt tot 30 november 2015. Bedrijven die hun niet-kernactiviteiten willen onderbrengen in een nieuw bedrijf kunnen hiermee rekenen op een intensief begeleidingstraject met ervaren coaches.

Innotek is reeds vele jaren actief in het detecteren en activeren van spin-off opportuniteiten binnen bestaande bedrijven: tussen 2009 en 2013 begeleidde het innovatie- en technologiecentrum 183 bedrijven, wat leidde tot de oprichting van 40 spin-off bedrijven, 37 interne ventures en een bijkomende tewerkstelling van 350 FTE’s. Dat aantal zal wellicht nog verdubbelen.

Het innovatie- en technologiecentrum hanteert hierbij een unieke aanpak: het zet zijn netwerk van ervaren (ex-)ondernemers, business angels en senior consultants in om deze opportuniteiten mee op te sporen en te begeleiden. De coaches beschikken over enorm veel expertise en ervaring in de opstart van nieuwe activiteiten en worden volgens hun specialisaties toegewezen aan het desbetreffende bedrijf. Deze externe visie versterkt de business case, waardoor business-plannen aan kracht winnen, sneller kunnen worden uitgevoerd en de slaagkansen van een succesvolle spin-off worden verhoogd.