“Experience@Work”: innovatief project voor 50-plussers

Terwijl in Zweden 70% van de 50-plussers werkt, is dat in België slechts 39,5%. Door de keuze voor het stelsel van Werkloosheid met Bedrijfstoeslag (het vroegere brugpensioen) verdwijnen in België nog al te vaak getalenteerde, ervaren medewerkers van de arbeidsmarkt.

Toch zijn Belgische bedrijven er zich steeds vaker van bewust dat waardevolle kennis en ervaring niet zomaar mogen verdwijnen. Daarom hebben AXA, Belgacom en KBC, op initiatief van management consulting-bedrijf HazelHeatwood, het project “Experience@Work” gestart. Ook andere bedrijven kunnen aan het project deelnemen. SD Worx, dat initieel juridisch advies verleende, is als eerste bedrijf in het consortium ingestapt.

“Experience@Work” is een vernieuwend initiatief voor de tewerkstelling van 50-plussers in België. Via het Multi Company Mobility Center (MC)² willen AXA, KBC en Belgacom en de andere aangesloten bedrijven hun medewerkers ouder dan vijftig op vrijwillige basis de mogelijkheid bieden om tot hun pensioen actief te blijven. Ze kunnen hun competenties en ervaring inzetten voor tijdelijke projecten bij verschillende werkgevers, en tegelijk hun contract met hun oorspronkelijke werkgever behouden.

De ondernemingen aan wie de werknemers worden toegewezen, zouden op deze manier een beroep kunnen doen op ervaren medewerkers. De toegewezen medewerkers behouden de band met hun onderneming. Indien nodig zullen de toegewezen medewerkers door coaching worden ondersteund.