De wijzigende rol van de accountant

Hoe kan je antciperen op de veranderingen?

De accountancysector ontwikkelt zich in een snel tempo. Zo vlak na de recessie kijken klanten zorgvuldiger naar hun uitgaven. Ze willen weten waar ze aan toe zijn en waar hun geld aan besteed wordt. En ze zijn ook minder bereid om te betalen voor de handmatige invoer van gegevens. Dat kunnen ze toch zelf? Kortom, de vraag naar traditionele accountancydiensten is aan het dalen.

Zie veranderingen als een kans

Het zijn dus turbulente tijden. Maar het kunnen ook mooie en spannende tijden zijn. Er zijn genoeg kansen voor de vooruitstrevende accountant. Zeker als die er klaar voor is om aan de veranderende verwachtingen van klanten te voldoen. Als u zichzelf herpositioneert als een strategische langetermijnpartner kunt u kansen verzilveren in een veranderend landschap.

Technologie speelt een essentiële rol

U kunt niet meer uren in een dag stoppen dan er zijn, en helaas zullen er nooit acht dagen in een week zitten. Dus moet u op zoek naar nieuwe technologieën om nieuwe diensten aan te bieden. Pas dan kunt u nieuwe bedrijfsmodellen introduceren en het vereiste niveau van persoonlijke aandacht bieden. Met andere woorden, u moet meer doen dan slim denken. U moet ook slim gaan werken.

Tips voor slimmer werken

Hoe u dat kunt doen leest u in Exacts whitepaper. We gaan eerst in op de veranderingen in de accountancysector. Daarna laten we u zien hoe u een plan op kunt stellen zodat u als één van de eersten van deze kansen gebruik kunt maken.

Kort samengevat komt het hierop neer:

  • Begrijp waar uw klanten naar op zoek zijn.
  • Stel samen met hen een haalbaar bedrijfsplan op.
  • Ontdek welke rol bedrijfssoftware nu speelt.
  • Genereer meer inkomsten voor klanten.
  • Herpositioneer uzelf als een bedrijfspartner voor een lange termijn.

Bron: Exact