Orillia plaatst eerste bitcoin ATM in België

Start-up Orillia B.V.B.A. (Brussel) heeft in Gent de eerste bitcoin ATM in België geplaatst, meer bepaald in de game shop "Gameswap!" in de Schouwburgstraat. Via deze ATM kan men met papiergeld bitcoins aankopen.

Orillia ging over tot het plaatsen van een bitcoin-automaat omdat het vertrouwen om via het Internet bitcoins aan te kopen vooralsnog laag blijft. De ATM voldoet aan alle Europese regels betreffende AML- en KYC-regulatie. Bij grote cash-bedragen worden klanten verplicht zich te registreren via hun vingerafdruk en identiteitskaart. Bitcoin is een gedecentraliseerde elektronische munt en betalingssysteem die betalingen van eender welk bedrag quasi-onmiddellijk en tegen heel lage transactiekosten mogelijk maken.

In de komende maanden zal Orillia nog bitcoint-automaten plaatsen in andere grote steden in België. Het in december 2013 opgerichte bedrijf is exclusief certified partner van Bitpay in België. Bitpay is als payment processor het grootste bedrijf in de bitcoin-wereld. Het voorziet tevens in de tools om bestaande e-commerce systemen met bitcoins te integreren.

Meer info: 0485/475.365 of www.orillia.be.

Meer sectornieuws

Agenda