Vijf argumenten (en één gouden tip) om business coach te worden

De voorbije weken hebben we verschillende redenen aangehaald waarom de accountant goed geplaatst is om de rol van business coach op zich te nemen. Sterker nog: wie er niet in slaagt om te evolueren naar deze nieuwe rol, zou best wel eens in de problemen kunnen komen.

We sommen de belangrijkste argumenten nog even op:

  1. De marktbehoeften veranderen voortdurend en ze veranderen steeds sneller. Voor een gemiddelde KMO wordt het soms heel moeilijk om de juiste stappen te zetten in dit steeds veranderende landschap. Een vakkundig advies van een vertrouwde partner kan hierbij een groot verschil maken.
  2. Het boekhoudwerk ‚pur sang’ is intussen onder druk komen te staan. De klant is niet meer bereid om hoge marges te betalen voor een activiteit die ze als ‚commodity’ beschouwen. Accountants die op zoek zijn naar activiteiten met toegevoegde waarde en bijhorende hogere marges, kunnen zich dan bijvoorbeeld als business coach profileren. 
  3. Accountants hoeven hiervoor hun huidige activiteiten niet op te geven. Door de hoge graad van automatisering van het boekhoudwerk, dankzij de vele extra functionaliteit die de huidige generatie boekhoudsoftware hen biedt, wordt er veel tijd vrijgemaakt die aan het analyseren, adviseren en coachen kan worden besteed.
  4. Wie erin slaagt om op deze manier de KMO te helpen in het aanboren van nieuwe inkomstenbronnen, kan op deze manier de relatie met de klant gevoelig versterken. Zo wordt een nieuwe langetermijnrelatie gebouwd, die de vorige - tussen bedrijf en accountant - perfect kan aanvullen.
  5. Het evolueren naar een rol van business coach kan voor een accountancybureau een ander groot voordeel opleveren: door het takenpakket interessanter te maken, wordt het ook eenvoudiger om de beste medewerkers aan te trekken en te behouden. Wat dan weer de kwaliteit van het advies en de coaching ten goede komt, en dus ook het imago van het kantoor. 

Er zijn dus voldoende redenen voor accountants om naar de rol van business coach te evolueren.

Maar hoe doet u dat best?

Praktische tips en advies hierover kunt u ontdekken op een webinar van Exact. Dit gratis webinar maakt u het wie, waarom, wanneer, hoe en wat in een mum van tijd duidelijk. Schrijf u nu in via deze link en volg het webinar waar en wanneer u dat het beste uitkomt.

Bron: Exact