Bart Swinnen (Luminex) "JCI Limburgse Jonge Ondernemer 2015"

Bart Swinnen (foto), gedelegeerd bestuurder van Luminex N.V. (Hechtel-Eksel), heeft de 18de editie van de "JCI Award Limburgse Jonge Ondernemer" gewonnen. Swinnen stond in 2002 met Jan Renckens mee aan de wieg van Luminex Lighting Control Equipment, dat in de voorbije twaalf jaar uitgroeide tot een gerespecteerd merk met een aanbod van intelligente DMX/RDM ArtNet- en sACN-nodes. De laatste vier jaar is volop ingezet op de ontwikkeling van eigen netwerk-switchen. Voorts waagt Luminex zich ook op de pro-audio markt.

De KMO leverde reeds netwerk- en data-infrastructuur voor een aantal hoogstaande evenementen (zoals Eurovision 2014) en werkt in nauwe samenwerking met verschillende audiomerken (waaronder Yamaha).

Het bedrijf heeft intussen een bijzonder diepgaande kennis in huis op gebied van datadistributie voor lichtnetwerken, maar zeker ook van de aanwezige netwerkprotocollen in de entertainment-industrie (licht, audio en video). Luminex maakt momenteel volop werk van een verdere uitbreiding van zijn internationale sales-netwerk.

Meer sectornieuws

Agenda