Mainnovation wint vijfde “BEMAS Innovation Award”

Mainnovation B.V. (Dordrecht) werd gelauwerd met de vijfde “BEMAS Innovation Award” (BIA) voor zijn VDM field solution app. Andere finalisten waren UE Systems (Elmsford, New York) en DroneworX (Diegem).

De laureaat is een snel groeiend consulting-bedrijf dat bekend staat voor de zelf ontwikkelde Value Driven Maintenance (VDM)-methodologie. VDM biedt bedrijven de mogelijkheid om de onderhoudsorganisatie van een kostenpost naar een entiteit met economisch toegevoegde waarde te transformeren.

DroneworX, een specialist in het gebruik van Unmanned Aerial Vehicles (UAV, drones) voor industriële toepassingen (inspecties van windturbines, zonnepanelen en thermografie, berekenen van volumes, mapping en dies meer), werd genomineerd omwille van zijn oplossing voor luminescentie-inspectie van PV-cellen. Die bestaat uit een drone & camera-oplossing om zeer gedetailleerde inspecties van zonnepanelen uit te voeren.

UE systems dankte zijn nominatie dan weer aan de Ultraprobe 401 digital grease caddy pro, een ultrasoon-oplossing om efficiënter te kunnen smeren. UE Systems is een producent van ultra-sound instrumenten die voor lekdetectie, mechanische en elektrische inspectie worden gebruikt.