Down 2 Earth Capital neemt 45%-belang in Trafuco

Investeringsmaatschappij Down 2 Earth Capital N.V. (Antwerpen) neemt een belang van 45% in logistiek dienstverlener Trafuco N.V. (Schelle). Met de extra fondsen gaat de groep op zoek naar bijkomende schaalgrootte, zowel in de vorm van natuurlijke groei als van acquisities.

De transactie heeft betrekking op alle transport- en  logistieke activiteiten van Trafuco dat hiervoor een vloot van 170 trekkers, 350 opleggers en vier lichters inzet. Ook Beltra-B, dat gespecialiseerd is in de toelevering van smeeroliën aan zeeschepen, hoort tot de groep. De brandstofdistributie-activiteiten aan de particuliere sector, die door Coppens N.V. worden verzorgd, blijven buiten de operatie. De klanten van Trafuco bevinden zich in de olie-business, de afvalsector en havenkringen (container- en stukgoedtransport).

Met 220 medewerkers boekte Trafuco vorig jaar een omzet van 27,5 miljoen euro. Ambitie is dat cijfer tegen 2016 tot 50 miljoen euro op te voeren.

Topman Marc Van den Broeck, die het operationeel management blijft verzorgen, besloot in zee te gaan met een externe partner omwille van het vrijwaren van de bedrijfscontinuïteit enerzijds, de nood aan bijkomende schaalgrootte anderzijds.

Voor investeringsmaatschappij Down 2 Earth Capital, die werd opgericht door een aantal oudgedienden van Gimv, waaronder Alain Keppens, en Ivo Maréchal (ex-Essers), is het de zesde participatie. Down 2 Earth Capital verwierf eerder een belang in Orbit (ontwikkeling en productie van verlichtingsarmaturen), Funico International (producent van doodskisten), Contraload (aanbieder van pooling-oplossingen voor plastic pallets en pallets), Conteyor (B2B-herbruikbare textielverpakkingen) en Hertecant Flanges (productie van roestvrije stalen fenders).

Meer info: 03/844.69.69 of http://www.trafuco.be.

Meer sectornieuws

Agenda