Kaasmakerij Karditsel wint "Innovatie"-award

18/05/2015 OM 07:59 - Luc Willemijns
6c597f6c49fa47d483a477033001c2f8

Kaasmakerij Karditsel B.V.B.A. (Lummen) heeft de "Innovatie Award" voor de Land- en Tuinbouw van de provincie Limburg 2015 gewonnen. Veertien kandidaten dongen naar de trofee mee. Karditsel wist zich als nieuwkomer en kleine marktspeler met geitenkaas in een vrij verzadigde kaasmarkt te onderscheiden door met een 100% plantaardig stremsel te werken in plaats van met een dierlijk of microbieel stremsel.

Karditsel betrekt zijn plantaardig stremsel uit de kardoenplant (Cynara cardunculus), een distel verwant aan de artisjok die op het Iberisch schiereiland in het wild groeit en vooral in Portugal van oudsher wordt gebruikt om schapenkaas te maken. De kaasmakerij haalt de kardoenbloemen uit dat land waar ze als doorlevende plant in het wild groeien.

Karditsel, eind november 2014 opgericht door twee bioboeren en twee kaasmakers, is sinds maart actief als kaasmakerij met de officiële erkenning van hoeveproducent. Biologische geitenmelk van 't Goerenhof in Lummen wordt op de boerderij rauwmelks tot biologische geitenkaas verwerkt.

Meer info: 0483/54.53.95 of http://www.karditsel.be.

Voor u geselecteerd

Kort de voordelen van een abonnement...

Belangrijk nieuws te delen?

Cookie voorkeuren

Deze website gebruikt cookies om je een betere bezoekerservaring te bieden. Bepaal hier welke soort cookies je toestaat.