Leuven Mindgate gelanceerd

Net voor het zomerverlof werd in Leuven het economisch samenwerkingsplatform Leuven Mindgate gelanceerd. Stad Leuven en verschillende Leuvense bedrijven en instellingen willen de krachten bundelen om de regio op de kaart te zetten als dé plek voor toppers binnen gezondheid, technologie en creativiteit.

Met zijn creatieve sector, kennisinstellingen, ziekenhuizen, technologie-clusters en spin-offs presteert Leuven ijzersterk. Die troeven worden evenwel onvoldoende vermarkt, klinkt de vaststelling. Bedoeling van Leuven Mindgate is als kwaliteits-label topwetenschappers, investeerders en internationale fondsen naar de universiteitsstad te lokken.

Leuven Mindgate krijgt een beheersstructuur mee die een duurzaam netwerk op poten moet zetten. Daarnaast is er ook aandacht voor fysieke ruimte. Leuven Mindgate zelf krijgt een International Center. De gezondheidspijler bouwt met Leuven Health House een heus belevingscentrum, in de schaduw van imec. De stedelijke overheid gaat volop op zoek naar geschikte ruimtes om de creatieve sector te ondersteunen. Ook de International School Leuven krijgt een belangrijke rol toebedeeld.

Voorts zal Leuven Mindgate de organisatie van binnen- en buitenlandse events en congressen op zich nemen. De stad investeert 500.000 euro in de opstart van het initiatief.