Creaplan en Aluvision centraliseren activiteiten in Kortrijk

De zusterbedrijven Creaplan N.V. (Nazareth) en Aluvision N.V. (Deinze) centraliseren hun activiteiten op het Evolis-park in Kortrijk. In een recent verleden breidde Aluvision in Deinze zijn bedrijfsaccommodatie nog uit met 6.400 m² tot 9.600 m², maar die ruimte volstaat niet meer om de toekomstige groei te ondervangen.

Aluvision, ontwikkelaar en producent van modulaire aluminiumsystemen voor de standenbow-, interieur- en evenementensector, werd onlangs nog gelauwerd met de "Leeuw van de Export" in de categorie KMO. In november start het bedrijf in Atlanta (Georgia) productie-activiteiten op. Aluvision heeft er sinds 2013 al een verkoopskantoor, dat initieel in New York een onderkomen vond.

Creaplan werd in 1994 opgericht in het West-Vlaamse Handzame (Kortemark). In 2002 week het bedrijf, actief in de standenbouw, uit naar industriezone De Prijkels. Een jaar later werd bedrijfsdivisie Aluvision verzelfstandigd. In 2010 nam Aluvision in Deinze een eigen vestiging in gebruik, die sindsdien al werd uitgebreid.

In de Kortrijkse industriezone Evolis, dat focust op innovatieve, internationaal geöriënteerde bedrijven met een hoogwaardige tewerkstelling, kochten Aluvision en Creaplan twee bedrijfsterreinen aan van respectievelijk 2,5 hectaren en 4 hectaren, die in eerste instantie voor de helft zullen worden bebouwd. Aluvision opteerde daarbij voor een zichtlocatie langsheen de E17. Omtrent de investering verkiest het management geen uitspraken te doen. Bedoeling is dat Creaplan zich in 2018 in Evolis vestigt. In een tweede fase is de bouw van een nieuwe vestiging voor Aluvision gepland.

Momenteel stellen beide KMO's elk een honderdtal medewerkers tewerk. Op Evolis zouden een twintigtal bijkomende arbeidsplaatsen worden geschapen. Vorig jaar boekten Aluvision/Creaplan een gezamenlijke omzet van 21 miljoen euro. Aluvision puurt 90% van zijn omzet uit export, voor Creaplan bedraagt het exportaandeel zowat 50%.

Meer info: 09/381.54.70 of http://www.aluvision.com.