Volkswagen Group schrapt jaarlijks 1 miljard euro aan investeringen

In reactie op het schandaal rond de sjoemel-software heeft de nieuw samengestelde raad van bestuur van Volkswagen Group beslist om jaarlijks voor 1 miljard euro aan investeringen te schrappen. Voorts werd beslist om voor alle dieselmotoren, bestemd voor Europa en Noord-Amerika, zo snel mogelijk over te schakelen op SCR- en AdBlue-technologie en voortaan nog enkel de milieutechnisch beste uitlaatgassystemen in de dieselvoertuigen te gebruiken.

Het met succes beproefde technische standaardplatform MQB, waarvan de ontwikkeling binnen de groep gebeurt onder de verantwoordelijkheid van Volkswagen Personenwagens, wordt aanzienlijk doorontwikkeld. Centraal daarbij staan plug-in hybrides met een nog groter rijbereik, de serieproductie van elektrische voertuigen met een autonomie tot 300 km, een 48 V-boordnet (mild hybrid) en steeds efficiëntere diesel-, benzine- en aardgasaandrijvingen. Voorts wordt een nieuwe standaard uitgewerkt voor connectiviteit en bijstandssystemen.

Op basis van de ervaringen met bestaande voertuigarchitecturen wordt een modulair platform voor elektrische voertuigen (MEB) in het segment van compacte wagens ontworpen. Dat zal voor verschillende merken, zowel in het personen- als lichte bedrijfswagensegment, geschikt zijn. De toekomstige Phaeton-generatie zal de bakens uitzetten voor het profiel van het merk in het volgende decennium. De nieuwe Phaeton zal in puur elektrische aandrijving beschikbaar zijn.

Meer info: http://www.volkswagen.com.