Gimv neemt minderheidsbelang in Equipe Zorgbedrijven

Gimv N.V. (Antwerpen) neemt zich voor 12,5 miljoen euro te investeren in Equipe Zorgbedrijven, een zelfstandige en snel groeiende groep van gespecialiseerde klinieken op elf locaties in Nederland (onder meer Amsterdam, Eindhoven, Enschede, Hilversum en Rotterdam).

In ruil voor een minderheidsbelang in Equipe Zorgbedrijven, verstrekt Gimv het bedrijf het nodige kapitaal om verder te groeien. Dit zal door de groep worden gebruikt om zijn huidige activiteiten uit te breiden, nieuwe activiteiten te ontwikkelen en in extra faciliteiten te investeren.

Equipe Zorgbedrijven ontstond uit de Velthuiskliniek. Later sloten Xpert Clinic en Helder Kliniek zich bij de groep aan. Equipe Zorgbedrijven is al ruim twintig jaar een pionier op het vlak van private gezondheidszorg.

In Nederland geldt de organisatie als een van de grootste ketens van gespecialiseerde klinieken, elk met hun eigen expertise. Xpert Clinic is de specialist op het gebied van hand- en polschirurgie, Velthuis Kliniek focust op cosmetische chirurgie en dermatologie terwijl Helder Kliniek zich toespitst op flebologie en proctologie. Equipe Zorgbedrijven, dat 250 medewerkers telt, behandelde vorig jaar meer dan 20.000 patiënten.

Meer info: 03/290.21.00 of http://www.gimv.com.