Air Trade Center Belgium herdoopt zich tot Sig Air Handling

HVAC-speler Air Trade Center Belgium N.V. (Zaventem) gaat voortaan als Sig Air Handling N.V. door het leven.

Het bedrijf, dat vorig jaar zijn twintigjarig bestaan vierde, telt momenteel meer dan negen filialen in België en meer dan honderd medewerkers. Air Trade Centre maakt sinds 2008 deel uit van het Britse beursgenoteerde SIG Plc. Met de naamswijziging aligneert de onderneming zich op de strategie van het moederbedrijf om op Europees vlak meer marktuniformiteit te creëren en synergieën af te dwingen. SIG Plc, gespecialiseerd in oplossingen voor de bouwindustrie, is namelijk in twaalf landen actief.

Opzet van SIG Plc. is zijn Air Handling-activiteiten in Europa gevoelig uit te breiden. In die optiek dient ook de recente overname gezien van HC Groep, dat vestigingen in Nederland en Groot-Brittannië heeft.

De integratie van HC Groep, goed voor een omzet van 45 miljoen euro, stelt SIG Plc. in staat zijn aanbod van producten en systeemoplossingen te verbreden met klimaatplafonds, parkeergarage- en tunnelventilatie, regeltechniek en nieuwe service-activiteiten. SIG Plc. is actief met vier hoofdproductgroepen, met name Exteriors, Interiors, Insulation en Air Handling.

De groep, die zestig bedrijven telt in Europa en het Midden-Oosten, vertegenwoordigt een jaaromzet van zowat 3 miljard euro met meer dan 9.000 medewerkers.

De kantoren van SIG Air Handling N.V. bevinden zich te 1930 Zaventem, Hoogstraat 180. Telefoon: 02/725.31.80. Telefax: 02/721.04.33. URL: http://www.sigairhandling.com.