IPACSO zet zeven Europese start-ups in de schijnwerper

IPACSO heeft voor de tweede maal zijn “Cyber Security and Privacy Innovation Awards” uitgereikt in Living Tomorrow (Vilvoorde). De winnaars kregen hun innovatieprijs uit handen van Jakub Boratynski, hoofd van de Trust & Security Unit van de Europese Commissie. Die wil via IPACSO sneller opportuniteiten in cyber-security en privacy detecteren in Europa en starters helpen met de ontwikkeling van hun onderneming.

Tot winnaars werden uitgeroepen: Cyberlytic, (Verenigd Koninkrijk, Cyber Security Product), EclectIQ (Nederland, Cyber Security Service), BalaBit (Hongarije, Innovative Cyber Security Company), Crypho (Noorwegen, Innovative Privacy Company), DocRAID (Duitsland, ICT Security Innovation), Cybernetica (Estland, Privacy of Cyber Security Innovator) en CZ.NIC Assocation (Tsjechië, Innovative Cyber Security or Privacy Research).

Dertig Europese bedrijven haalden de laatste ronde van de Innovation Awards. Onder de kandidaat-winnaars waren ook zes Belgische bedrijven: de crypto software-ontwikkelaars n-Auth en Opacity, de Android-malware scanner Nviso, de SAP-beveiliger CSI Tools, de toegangsbeheerspecialist SecurIT en Guardsquare.

IPACSO (Innovation Framework for Privay & Cyber Security Market Opportunities) is een activiteit van de cyber security-cluster LSEC en het resultaat van een project van de Europese Commissie om samen met incubators en onderzoeksinstellingen sneller opportuniteiten in cyber security en privacy te detecteren in Europa en starters te helpen met de beste begeleiding door juiste “captains of industry”.

Meer sectornieuws

Agenda