Vier West-Vlaamse installateurs van zonnepanelen zetten samenwerkingsverband op

Installatiebedrijven Advenso (Jabbeke), Electro Heat Energy (Moerkerke), Belgian Energy Systems (B.E.S., Ledegem) en Elektro J. De Brauwer (Ingooigem) organiseren op eigen initiatief een groepsaankoop van zonnepanelen in West-Vlaanderen. Samen zijn ze goed voor veertig jaar sectorervaring en 10.000 fotovoltaïsche installaties.

Uitgangspunt is fotovoltaïsche installaties te realiseren met uitsluitend Duitse materialen van hoge kwaliteit, geplaatst door de lokale installateur met eigen opgeleide werknemers op maat van elke klant, gekoppeld aan een gedegen dienst na-verkoop.

Voornoemde installatiebedrijven zijn alle Rescert-gecertificeerd voor PV-installaties. Die erkenning geldt op Europees vlak. Het kwaliteits-label waarborgt de klant dat hij met een professioneel uitvoerder te maken heeft.

De vier bedrijven willen zich met hun groepsaankoop distantiëren van andere initiatieven tot groepsaankoop van zonnepanelen waar enkel de prijscomponent primeert en gewerkt wordt met Chinese materialen. Achter die initiatieven gaan vaak buitenlandse bedrijven schuil die voor het snelle geld gaan, gestandaardiseerde installaties zonder meerwaarde opleveren en bij de minste problemen uit de markt verdwijnen, zo luidt het.

Meer sectornieuws

Agenda