Groeibedrijven.be start sociaal experiment The Younicorns op

Advies- en coaching-bureau Groeibedrijven.be start het sociaal experiment The Younicorns op. Een groep van 35 personen zal werken rond negen thema’s voor een nieuwe visie op de Limburgse arbeidsmarkt. Uit een rapport van de Provinciale OntwikkelingsMaatschappij (POM) Limburg blijkt immers dat de provinciale arbeidsmarkt snel veroudert.

Het project vertrekt vanuit de vaststelling dat er iets mank loopt in de relaties tussen werkgevers en werknemers. Contacten met werkgevers, werknemers en werkzoekenden leerden Groeibedrijven.be dat werkgevers zeggen dat er werk genoeg is, maar dat ze de juiste mensen niet vinden, terwijl werknemers/werkzoekenden stellen dat ze geen kansen krijgen om hun talenten te verzilveren. Voor Limburgse werkgevers is dat problematisch omdat hun talentenvijver verder verkleint. Met het sociaal experiment wil Groeibedrijven.be op een creatieve manier nagaan hoe hierop zowel individueel als structureel antwoorden kunnen worden geboden.

Op 20 januari start The Younicorns een traject van negen maanden waarin negen diverse thema’s zullen worden aangesneden. Momenteel zijn vijf werkgevers in het geheel ingestapt. Gehoopt wordt dat hun voorbeeld navolging geniet. Meer info: www.theyounicorns.org.