GIMV verwerft controlebelang in fusiegroep Itho Daalderop en Klimaatgarant

Samen met het management neemt Gimv N.V. (Antwerpen) de aandelen over van zowel Itho Daalderop als Klimaatgarant. Itho Daalderop was sinds 2010 in handen van Bencis. Voor de Belgische investeringsmaatschappij gaat om een van de grotere investeringen in Nederland.

Itho Daalderop en Klimaatgarant werken al geruime tijd samen met het oog op het beantwoorden van de vraag naar energieprestatiegaranties, zoals deze ook in de wet Energieprestatievergoeding zal worden vastgelegd. Door jarenlange monitoring van 6.500 woningen is unieke kennis ontwikkeld die gebruikt wordt voor de verbetering van prestaties van producten en diensten in de renovatie- en nieuwbouwmarkt.

Itho Daalderop (Schiedam, Tiel en Sint-Niklaas) ontwikkelt, fabriceert en verkoopt innovatieve verwarmings-, tapwater-, ventilatie- en regeltechniektoepassingen. Het gamma omvat onder meer CV-ketels, warmtepompen, (zonne)boilers, keukenboilers en ventilatiesystemen voor de residentiële markt.

Klimaatgarant (Ridderkerk) ontwikkelt energieneutrale woningprojecten voor gemeenten, projectontwikkelaars en woningcorporaties. Het bedrijf bedient zich daarvoor van een systeem op basis van warmte- en koude-opslag, optimale isolatie en ventilatie. Het geheel wordt door zonne-energie gevoed.

Beide bedrijven gaan thans samen. Vorig jaar tekenden ze voor een gecombineerde omzet van circa 78 miljoen euro. Ambitie is dat cijfer tegen 2021 te verdubbelen.

Voor GIMV is het meerderheidsbelang in de nieuwe fusiegroep een mooie aanvulling op de bestaande portefeuille van het Sustainable Cities-platform, dat ook participeert in onder andere Brakel, ARS, Well Services Group, Itineris en Lampiris.

Meer info: 03/290.21.00 of http://www.gimv.com.