Tot 1.000 euro premie bij aankoop aardgaswagen

Ter gelegenheid van het Autosalon 2016 zullen de aardgasnetbeheerders, leden van NVGA.be (Natural Gas Vehicle Association) een premie tot 1.000 euro toekennen bij de aankoop van een aardgaswagen door een onderneming of een particulier.

CNG-rijden is een betaalbaar groen alternatief geworden voor zowel bedrijven als particulieren, en dit door de dalende kostprijs van aardgasvoertuigen en de fiscale vrijstellingen. Met een nieuw premiesysteem voor CNG-wagens willen de aardgasnetbeheerders (Fluxys, Eandis, Infrax, Ores, Nethys en Sibelga) bij aankoop de gemiddelde prijskloof die vandaag nog bestaat tussen een conventioneel voertuig en een zuiniger model, halveren.

In januari en februari 2016 wordt aan particulieren een premie van 1.000 euro toegekend bij aankoop van een CNG-wagen en aan bedrijven 500 euro. Ook de constructeurs scharen zich mee achter het initiatief en bieden bijkomende acties op CNG-voertuigen in hun gamma. Deze maatregelen stimuleren potentiële kopers van een nieuw voertuig richting de CNG-optie.

Het streefdoel van de Vlaamse regering van 40.000 aardgaswagens tegen 2020 komt zo dichterbij, zo heet het.