Cash management start-up Cashforce haalt 1 miljoen euro op

Cash management start-up Cashforce N.V. (Herentals) heeft 1 miljoen euro opgehaald tijdens een Series A-financieringsronde, geleid door Volta Ventures. Pamica N.V., de investeringsmaatschappij van Michel Akkermans (ex-Clear2Pay), trad op als mede-investeerder.

Cashforce helpt grote kapitaalintensieve bedrijven tijd en geld te besparen door het aanbieden van transparantie in hun cash flows en het aanreiken van inzichten om cash te besparen. De start-up zal de opgehaalde middelen aanwenden voor productontwikkeling en versnelling van zijn commerciële uitrol in Europa. Uniek aan de Cashforce-oplossing is dat ze volledige transparantie biedt in de cash flow drivers van complexe ondernemingen (multinationaal, multi-bancair, multi-deviezen, verschillende ERP-systemen), typisch met een omzet tussen 100 miljoen en 10 miljard euro.

Als cash management-platform slaat Cashforce een brug tussen de treasury-afdeling en andere bedrijfsafdelingen zoals verkoop, logistiek en inkoop. Cashforce neemt zich voor op de Europese markt samen te werken met banken, private equity-spelers en financiële consultancy-bedrijven.

Het bedrijf heeft ook potentieel op de Amerikaanse markt. Tijdens de zomer van 2015 werd Cashforce al geselecteerd als één van de elf in de Barclays Accelerator in New York met wereldwijd marktpotentieel. Het bedrijf opende sindsdien een kantoor in New York.

De hoofdzetel van Cashforce bevindt zich te 2200 Herentals, Diamantstraat 8/350.

Meer info: 09/298.11.62 of http://www.cashforce.com.