Landmark Information Group pompt kapitaal in Rialto

RLTO B.V.B.A. (Antwerpen), een start-up die software ontwikkelt voor het beheren van commercieel vastgoed en onderdeel van de Start it@kbc-community, heeft een aanzienlijke investering opgehaald in een kapitaalronde geleid door Landmark Information Group. Rialto zal de fondsen aanwenden om een het team in Londen en Antwerpen uit te breiden en op verdere productontwikkeling in te zetten.

Rialto is een marketing- en samenwerkingsplatform voor eigenaars en makelaars van commercieel vastgoed. Het bedrijf ontwikkelt software die investeerders en makelaars ondersteunt bij het efficiënter beheren en vermarkten van beschikbare kantoor- en magazijnruimtes.

De software wordt binnen een SaaS-model aangeboden. Zowel eigen teams als verkoopsagenten krijgen een up-to-date overzicht met beschikbare units in het vastgoedportfolio van de eigenaars. Zo kunnen ze alle potentiële huurders in real-time opvolgen en beheren. Rialto haalde als eerste klant al KBC Real Estate binnen toen zijn product nog in de conceptfase zat. Sindsdien kon het bedrijf een reeks grote namen uit het Verenigd Koninkrijk en Europa aan zijn klantenportfolio toevoegen.

Initiatiefnemers van Rialto zijn Didier Vermeiren en Nicolas Kint die een ruime ervaring binnen de Europese sector van de vastgoedtechnologie hebben opgebouwd. Kint was eerder mede-oprichter van het parkeerbeheerplatform Carambla, Vermeiren lanceerde het vastgoedinspectieplatform SmartCheckups, dat financiering ontving van ImmobilienScout, Duitslands grootste vastgoed-portaalsite.

In het voorjaar van 2015 kreeg Rialto zijn eerste financiering van Seedcamp en Pi Labs, de eerste accelerator voor vastgoedtechnologiebedrijven in Europa. Pi Labs kan rekenen op de steun van vastgoedmakelaar Cushman & Wakefield en durfkapitaalfonds Spire Ventures. Samen met een aantal niet gepreciseerde particuliere beleggers uit Londen, nam Pi Labs opnieuw aan de huidige financieringsronde deel.

Landmark Information Group, onderdeel van dmg information, is een toonaangevend bedrijf in vastgoedgegevens in het Verenigd Koninkrijk.

Meer info: 0495/258.875 of http://www.rial.to.