DAF Trucks Vlaanderen viert vijftigste verjaardag

DAF Trucks Vlaanderen N.V. (Oevel), fabrikant van assen en truckcabines, viert zijn 50-jarig bestaan. In de voorbije vijftien jaar werd in de ultra-moderne productiefaciliteit zo'n 600 miljoen euro geïnvesteerd.

Meer dan 2.200 medewerkers produceren er op dit ogenblik zo'n 200 cabines en 450 assen per dag voor de populaire DAF CF- en XF-trucks. Het bedrijf investeert momenteel 100 miljoen euro in een compleet nieuwe cabinelakstraat.

Medio de jaren '60 zag DAF Trucks zich genoodzaakt zijn productiefaciliteiten uit te breiden. Omdat arbeidskrachten in de regio Eindhoven schaars zijn, koopt de constructeur eind 1964 langs de A13 bij Oevel een terrein van 40.000 m² aan voor 90 miljoen BEF. Er wordt in eerste instantie een 12.000 m² grote fabriek opgetrokken. Op 5 mei 1996 loopt de eerste truckcabine er van de band. In 1971 besluit het DAF-concern ook de assenfabriek van Eindhoven naar Westerlo te verplaatsen. Er wordt een nieuwe fabriek van 13.000 m² aan de bestaande productiefaciliteiten toegevoegd.

In 1985 investeert DAF Vlaanderen in een compleet nieuwe fabriek voor het lakken van cabines. Drie jaar later wordt ook de assenfabriek diepgaand vernieuwd. In het nieuwe millennium investeert DAF Trucks in een verregaande robotisatie van de productie van kale cabines, met name voor de nieuwe generatie Euro 6-voertuigen.

Tevens werd de afdeling voor de montage van de Super Space Cab-cabines integraal vernieuwd. Vorig jaar ging het bedrijf van start met de bouw van een compleet nieuwe cabinelakstraat, die de productiecapaciteit van de fabriek met 50% moet verhogen.

Meer info: 03/710.14.11 of http://www.daf.be.

Meer sectornieuws

Agenda