Negentig start-ups op eerste pitch day 2016 van Start it @kbc

Tijdens de eerste pitch day van Start it @kbc in 2016 kwamen maar liefst negentig start-ups voor een professionele jury pitchen. Nooit eerder waren het er zoveel.

Start it @kbc organiseert drie pitch days per jaar. Tijdens zo’n pitch komen veelbelovende start-ups aan een jury van experts uitleggen waarmee ze de wereld willen veroveren en hoe ze dat denken te doen. De eerste pitch day van 2016 brak alle records: meer dan 140 start-ups uit het hele land dienden een dossier in. Negentig onder hen werden uiteindelijk uitgenodigd. Van hen werden er 52 geselecteerd. Zij maken voortaan deel uit van de Start it @kbc community. Die telt intussen 290 start-ups.

Niet alleen het aantal deelnemende start-ups stijgt. Ook de kwaliteit van hun projecten blijft de hoogte ingaan. Voorbeelden van de brede waaier die de revue passeerden zijn  Happy Flights (dat passagiers proactief en in real-time helpt een schadevergoeding te vorderen indien hun vlucht vertraging heeft), Pridiktiv (dat de operationele en administratieve taken van zorgverlener in één handige interface bundelt) en Velumo (een slim licht dat je fiets helpt te vinden in een volle stalligne en via een ingebouwd alarm diefstal voorkomt).